Privacy- en Cookiebeleid

 

Lint en meer streeft er naar producten en diensten van een hoge kwaliteit te leveren, waarbij betrouwbaarheid een belangrijke factor is. Respect voor de privacy van onze klanten en een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens is een belangrijk onderdeel van de betrouwbaarheid van onze onderneming. Daarom willen wij transparant zijn over de wijze waarop wij, als verantwoordelijke, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens van onze klanten en bezoekers van onze website. In dit beleid wordt toegelicht welke informatie we, in het kader van het gebruik van onze website, van u als klant verzamelen en hoe we deze informatie verder gebruiken en beschermen.

 

Naam en contactgegevens:

Lint en meer
Churchillstraat 6
7136 MB Zieuwent
0544-488391 (mocht u ons telefonisch niet kunnen bereiken, mail ons dan even)
info@lintenmeer.nl

 

Toepasselijkheid
Dit Privacy- en Cookiebeleid is van toepassing op elk(e) websitebezoek, transactie en elke overeenkomst die via onze website wordt overeengekomen. Alle informatie, waaronder uw persoonsgegevens, die wij over u verzamelen gedurende uw bezoek en/of gebruik van onze website, zal worden behandeld in overeenstemming met dit Beleid en de hierin beschreven doeleinden. Dit Privacy- en Cookiebeleid geldt niet voor websites van andere bedrijven die een link naar onze website bevatten of waarvan een link op onze website staat.

Gegevens die wij verzamelen
Lint en meer stelt u in staat om online materialen te bestellen en uw bestelling op een adres naar keuze te laten bezorgen. In het kader van onze diensten kunnen we uw gegevens op twee manieren verzamelen:

Gegevens die door u worden verstrekt
Lint en meer verzamelt gegevens die door u worden verstrekt zoals uw e-mailadres en wachtwoord wanneer u zich registreert als nieuwe klant en een account aanmaakt. Verder verzamelen we uw bestelgegevens zoals uw naam, (bezorg- en factuur) adres, telefoonnummer en betalingsgegevens als u een bestelling bij ons plaatst (en, als de bestelling naar iemand anders wordt verstuurd, de naam- en adresgegevens van de ontvanger voor wie de bestelling is bestemd). Uw e-mailadres wordt gebruikt om de bevestiging van uw bestelling toe te zenden. Ook wanneer u aan ons uw mening geeft, bijvoorbeeld door middel van het schrijven van een review over Lint en meer, worden persoonsgegevens verzameld. 

Gegevens die wij automatisch verzamelen
Lint en meer verzamelt gegevens die we ontvangen op basis van uw bezoek aan onze website. We verzamelen bijvoorbeeld uw IP-adres en het type browser dat u gebruikt, maar ook de pagina’s die u bezoekt, de datum en tijd van uw bezoek en op welke wijze u gebruik maakt van onze website.

Hoe gebruiken we uw gegevens verder?
Uw gegevens kunnen voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Acceptatie, verwerking en uitvoering van uw bestelling.

Uw gegevens worden gebruikt om uw bestelling te verwerken, uit te voeren en te bezorgen op het door u gekozen adres. Met uw gegevens zullen we u ook op de hoogte houden van de voortgang van uw bestelling. We geven uw gegevens door aan andere bedrijven die in opdracht van ons bepaalde diensten uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn: een vervoerder zoals PostNL om uw bestelling te kunnen verzenden en af te leveren; online betaaldienstverlener Multisafepay om uw betaling te kunnen verwerken; dienstverleners om onze e-mails of andere vormen van klantencommunicatie te kunnen verzenden.

Het beheren van uw account
U kunt uw eigen account aanmaken op onze website. In dit account slaan we onder andere uw naam, (bezorg- en factuur) adres, telefoonnummer en uw e-mailadres op. We slaan ook informatie op over uw eerdere bestellingen die u hebt geplaatst, zodat u uw producten sneller kunt terugvinden, bekijken en/of nabestellen.

Het versturen van nieuwsbrieven
We kunnen uw gegevens gebruiken om je zodoende via e-mail informatie of een aanbieding over onze producten toe te zenden. U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrief die per e-mail wordt verstuurd. Zo blijft u op de hoogte van speciale aanbiedingen en onze nieuwe of aanvullende producten. Als u het niet langer op prijs stelt om onze nieuwsbrief te ontvangen, klik dan op de afmeldlink die je onderaan in de e-mail kunt vinden.

Reviews en opmerkingen
We horen graag over uw ervaringen met onze website en natuurlijk onze producten. Voor het schrijven van klantenreviews over Lint en meer maken wij gebruik van derde partijen, zoals Facebook. Indien u een review over een Lint en meer product wenst te schrijven worden er door Facebook persoonsgegevens over u verzameld. Indien u ons een review geeft, bijvoorbeeld via een derde partij zoals Facebook, Social Media of rechtstreeks aan ons, kunnen wij een dergelijke review (of een gedeelte daarvan) gebruiken voor elk doel, met dien verstande dat we uw review niet zullen gebruiken in combinatie met uw naam of andere persoonsgegevens. Enkel met uw voorafgaande en expliciete toestemming zullen wij uw review (of een gedeelte daarvan) samen met uw naam (of overige persoonsgegevens) die u ons hebt gegeven, verder gebruiken.

Promotionele acties en prijsvragen
Als u meedoet aan een promotionele actie zoals plaatsing op de inspiratiepagina, dan vragen we u om uw naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres en kan het zijn dat u eventueel ander materiaal deelt zoals foto’s. Met deze gegevens kunnen we de promotionele actie uitvoeren en na het verkrijgen van toestemming daartoe, de namen van de deelnemers bekendmaken.

Onderhoud, statistische analyse en verbetering van onze diensten
We streven er voortdurend naar om onze diensten te verbeteren. Wij maken daarvoor gebruik van analytische software van derde partijen, te weten Google Analytics. Met deze analytische software plaatsen we cookies om algemene bezoekgegevens bij te houden en ontvangen we rapportages over hoe onze diensten gebruikt worden. In dit kader registreren wij via de website en de de editor gegevens zoals het IP-adres van uw computer, de datum en het tijdstip van uw bezoek of gebruik, uw browser en welke pagina's en producten door u bekeken worden.

Fraude
We gebruiken onze klantgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Indien we verzocht worden om inzage in onze klantgegevens op grond van een wettelijke verplichting daartoe, bijvoorbeeld in het kader van een strafrechtelijk onderzoek, zullen we hieraan voldoen en de verzochte gegevens doorgeven aan de desbetreffende autoriteit of opsporingsinstantie.

Verbetering van onze Klantenservice
Om u snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van uw gegevens zoals uw naam en uw ordernummer. Wij kunnen aantekeningen maken tijdens het gesprek met u om vast te leggen waarom u met ons contact hebt opgenomen en welke oplossing we u gegeven hebben. Dergelijke gegevens worden ook door ons bewaard. Dit is handig als u een andere keer met ons contact opneemt.

Verstrekking gegevens aan aan derden
We stellen we uw gegevens alleen beschikbaar aan derden zoals hierboven uiteengezet. Dit gebeurt uitsluitend voor doeleinden zoals die in dit Beleid zijn beschreven of hiermee verenigbaar zijn. Wij en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens en de inhoud van dit Beleid in acht te nemen. Lint en meer zal hiernaast uw persoonsgegevens alleen aan derden verstrekken indien we daartoe uw voorafgaande toestemming hebben verkregen.

Beveiliging van uw gegevens
Lint en meer gaat uiterst zorgvuldig om met uw gegevens, waarvan persoonsgegevens deel uit kunnen maken. Wij hebben verschillende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Elk product en alle daarin opgeslagen afbeeldingen, foto’s of andere geüploade inhoud is beveiligd door uw unieke e-mailadres en wachtwoord. Andere gebruikers kunnen de door u bestelde producten niet inzien zonder in het bezit te zijn van deze beide gegevens. Daarom raden we u aan om uw wachtwoord met zorg te kiezen en deze niet te delen met anderen!

Cookies
Cookies zijn kleine bestanden die online met de pagina's van onze website via uw browser worden meegestuurd en worden opgeslagen op uw computer, tablet, telefoon of ander apparaat. Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring tijdens het bezoeken of gebruiken van onze diensten via de website te optimaliseren. De cookies zorgen ervoor dat onze website uw browser, voorkeuren en geschiedenis herkent bij uw volgende bezoek. Daarnaast kunnen we cookies gebruiken om u relevante informatie te laten zien, rapportages te krijgen over hoe bezoekers of gebruikers onze diensten via de website en editor gebruiken en om integratie met de Social Media netwerken mogelijk te maken. 

Lint en meer gebruikt de volgende soorten cookies:

Functionele cookies: deze cookies zijn nodig om onze website te kunnen bezoeken en onze diensten te kunnen gebruiken. Deze cookies zijn bedoeld het gebruik van onze website te faciliteren en slaan daarom uw persoonlijke instellingen op, welke items er toegevoegd zijn aan uw winkelmandje en of een bepaald bericht al aan u getoond is om zodoende te voorkomen dat u het nog een keer te zien krijgt.

Analytische cookies: deze cookies houden gegevens bij over het gebruik van onze website of editor via Google Analytics. Deze statistieken geven ons onder andere inzicht in hoe vaak onze website wordt bezocht, welke delen van onze website bezoekers het interessantst vinden en welke producten en pagina's door u bekeken worden. Deze gegevens worden gebruikt voor statistische analyses van het bezoek-, gebruik- en klikgedrag. Dit doen we om onze website en editor voortdurend te verbeteren en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Tracking cookies: deze cookies worden gebruikt om bij te houden welke websites en pagina's u bezoekt naast onze website om zo gegevens te verzamelen over je surfgeschiedenis. Met deze gegevens kunnen we u advertenties laten zien die relevanter voor u zijn en beter aansluiten op uw interesses. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om het aantal keer dat u een advertentie ziet, te beperken en om de effectiviteit van onze digitale reclamecampagnes te meten. Ze worden namens en met toestemming van Lint en meer geplaatst door externe advertentienetwerken.

Social Media-cookies en andere cookies van derde partijen: als u onze website bezoekt, kan er ook content worden aangeboden door andere bedrijven dan Lint en meer. Deze bedrijven kunnen ook cookies op uw computer zetten. Als u bepaalde Lint en meer content deelt via Social Media netwerken zoals Facebook of Twitter, dan kunnen deze derde partijen ook cookies op uw computer zetten. Het is belangrijk om te weten dat wij geen toegang hebben tot, noch controle over, cookies die door derden worden gekozen. We raden u aan de websites van deze derde partijen te raadplegen voor meer informatie over hun cookies en over hoe u ze kunt beheren.

De hierboven genoemde cookies worden alleen door ons gebruikt en de hiermee verzamelde gegevens worden niet gedeeld met derden, tenzij dit noodzakelijk is in het kader van een doeleinde zoals hierboven uiteengezet en in overeenstemming met dit Privacy- en Cookiebeleid. De via uw browser op je computer geplaatste cookies kunnen verwijderd worden als u dat wilt. De meeste browsers accepteren cookies automatisch, maar u kunt uw browserinstellingen aanpassen als u dit niet langer wilt toestaan. Meer informatie vindt u onder “Help” in je browser. Als u de cookies niet accepteert, kunt u onze website nog wel bezoeken, maar dan kan het zijn dat bepaalde diensten en delen van de site niet optimaal functioneren.

Uw rechten (inzage, correctie en verzet)
Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens kunt u ons verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens. Naast inzage mag u ons ook verzoeken om uw gegevens te verbeteren of aan te vullen indien u fouten hebt opgemerkt of als u dit vanwege een andere reden graag wenst. Hetzelfde geldt voor een verzoek om uw persoonsgegevens te verwijderen of af te schermen indien deze onjuist, onvolledig of irrelevant zijn, of op een andere wijze in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt. Dergelijke verzoeken tot inzage, correctie of verzet, kunt u aan ons richten per e-mail via: info@lintenmeer.nl

Wijzigingen en vragen
Ons Privacy- en Cookiebeleid kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. We zullen elke bijgewerkte versie op deze pagina zetten, zodat u altijd op de hoogte bent van de gegevens die we verzamelen, de wijze waarop deze gegevens door ons gebruikt en beschermd worden en de omstandigheden waaronder we uw gegevens aan derden verstrekken en/of openbaar maken.

 

Als u vragen hebt over uw gegevens, ons Privacy- en Cookiebeleid of de toepasselijkheid ervan, dan kunt u altijd contact omet ons opnemen. Dit kan via de telefoon: 0544-488391 of per e-mail via: info@lintenmeer.nl of per brief naar: Lint en meer, Churchillstraat 6, 7136 MB Zieuwent.